Statik IP Bildirim İşlemleri Hakkında

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayımlanan "Sabit IP'ye Geçiş İşlemleriyle İlgili Tüm Sağlık Hizmet Sunucularının Dikkatine" başlıklı duyuru ile ilgili olarak, uygulamaya geçişle ilgili tereddütlerimizin giderilmesi ve uygulamanın gerekçelerine açıklık getirilmesi amacıyla Birliğimiz tarafından Kurum yetkilileri ile görüşmelerin sürdürüldüğü bilgisi 07.10.2016 tarihli duyurumuzda verilmişti.

Kurum duyurusunda, statik IP işlemlerinin 15.10.2016 tarihine kadar tamamlanması gerektiği belirtilmiş olsa da, Birliğimizin konu hakkındaki görüşü, bilgi güvenliği amacıyla kurgulanan statik IP'ye geçiş uygulamasının; Birliğimiz ile Kurum arasında yapılacak görüşmelerde değerlendirilmesi ve eczacının kendi veri güvenliğini de göz önünde tutarak dahil olmak isteyeceği bir şekilde ve zamanda gerçekleştirilmesi gerektiği yönündedir.

Bu nedenle, meslektaşlarımızın, statik IP bildirimi ile ilgili işlem yapmadan önce, Kurum ile Birliğimiz arasındaki görüşme sürecinin sonuçlanmasını beklemeleri ve konu hakkında Birliğimiz tarafından yapılacak duyuruları takip etmeleri uygun olacaktır.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ