ANTI-TNF ve Mabthera Reçeteleri Hakkındaki Düzenleme

40.A.003645
19.07.2016

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türk Eczacıları Birliği arasında 01.04.2016 tarihinde imzalanmış olan protokolün 3.7 -Ek-4’de yer alan reçete dağıtım gruplarına ilişkin incelemeler yapılmış olup Rituksimab etken maddeli Mabthera Reçetelerinde aşağıdaki düzenlemeler yapılması gerekliliği görülmüştür.

Yapılan düzenleme ile Mabthera Reçeteleri sisteminde, ayrı bir reçete tipi olarak işlem görecektir. Reçete tarihi 01.07.2016 tarihinden sonra olan reçeteler açılacak olan yeni reçete tipine girilecektir. Bu reçete tipine ait limit geçerlilikleri ve ANTI-TNF reçeteleri için hesaplamalar 01.07.2016 tarihi itibari ile başladığını bilgilerinize sunar, Odanız üyelerinin konu hakkında bilgilendirilmesi için gereğini saygılarımla rica ederim.

Ecz. Arman Üney